"Synet isolerer, mens lyd inkorporerer, synet er retningsbestemt, men lyd kommer fra alle sider. Synssansen retter sig mod det ydre, mens lyd skaber en fornemmelse af indvendighed. Jeg ser på en genstand, men lyden kommer mig i møde; øjet rækker ud, men øret tager imod. Bygninger reagerer ikke på vores blik, med de sender vores lyde tilbage til vores ører."

Sådan skriver den finske arkitekt og tænker Juhani Pallasmaa i bogen Arkitektur og Sanserne, hvor han kritiserer arkitekter og planlæggere for at underprioritere lydens og akustikkens betydninger for bygninger og by. 

I dette afsnit går BYLYD på jagt efter det tabte fokus på akustikken og ser på, hvad lyd betyder for vores erindringer, identitet og i det hele taget oplevelse af at være i live - og på, hvad der sker med vores krop og vores byer, når lyden bliver til støj.

COPENHAGEN ARCHITECTURE FESTIVAL '16

BYLYD #10 blev offentliggjort første gang d. 3. marts, og temaet er helt bevidst valgt som optakt til Copenhagen Architecture Festival '16, der løb fra den 10.-20. marts. Festivalen havde et særligt tema om lyd og rumlighed, som blev markeret med arrangementer og filmvisninger over hele byen, og som BYLYD var en del af.

OM BYLYD #10

Tilrettelæggelse: Maiken Vibe Bauer og Tobias Moe

Værter: Tobias Moe og Niels Bjørn

Interview med Jacob Kreutzfeldt: Maiken Vibe Bauer

Klip, lyddesign og mix: Maiken Vibe Bauer

Musik: Mishca Pavlovski

Redaktionen er: Kristoffer Friis Sørensen, Maiken Vibe Bauer, Tobias Moe og Niels Bjørn

Udsendelsen blev udgives i samarbejde med Akademisk Arkitektforening med støtte fra Dreyers Fond.

Share | Download
Podbean App

Play this podcast on Podbean App